Föredrag

Vi erbjuder föredrag som utgår ifrån våra erfarenheter.

Vi representera Dyslexiförbundet FMLS Hylte och kommer presentera förbundet vid alla föredragen.

 

Ett liv med DYSSE!

Här får åhörarna följa med in i huvudet på Niklas Nilsson och Petra Nylén. Hur dom upplever deras dyslexi ur ett vardagsperspektiv. Man få ta del av deras erfarenheter från skola, jobb och vardagen. Man glömmer oftast att dyslexi är ett handikapp inte bara i skola eller jobb, utan också i hemmet, med kompisar, socialmedier och i relationer.

 

Dysse i skolan!

Är ett föredrag vi håller för mellan-och högstadieklasser. Det kan vara svårt i yngre tonåren att hantera sin dyslexi öppet för nya klasskamrater. Vi förklara vad dyslexi är och dess problematik. Lägger tyngd på att man inte är dum i huvudet och att inte är konstigare för rullstolsbunden att ha hjälpmedel än för dyslektiker. Visar även att allt är möjligt trots sitt handikapp. Föredrag är upp byggt på sådant sätt att klassen blir väldigt delaktiga. Längd: 20 min per klass.

 

 

Mitt liv med Dysse!  

Här får man följa med från första skoldagen till en vanlig arbetsdag förra veckan i antingen Niklas eller Petras liv. Delar med sig av sin personliga resa genom livet som dyslektiker. Längd: 120 min.

 

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)